Varaosat ja lisävarusteet

Pyörätuoli, rullatuoli, rollaattori ja monitoimilaite – rakkaalla lapsella on monta nimeä

Pyörätuoli on pyörillä kulkeva liikkumisen apuväline, jossa istutaan. Osa kutsuu pyörätuolia myös rullatuoliksi. Mikä on rullatuolin ja pyörätuolin ero? Suomen kielellä oikeaoppinen sana kulkuvälineelle on pyörätuoli, sillä apuväline kulkee pyörillä rullien sijaan. Ruotsiksi pyörätuoli on ”rullstol” eli rullatuoli, ja tämä saattaa olla yksi selitys sille, miksi pyörätuolia kutsutaan helposti myös rullatuoliksi Suomessa.

Pyörä ja tuoli keksittiin yhdistää toisiinsa jo 6000 vuotta sitten. 1700-luvulla pyörätuolin käyttömukavuutta parannettiin ja mukaan otettiin säädettävät jalkatuet ja alaspäin kallistuva selkänoja. Ajan saatossa pyörätuolien puiset pyörät korvattiin metallisilla ja niihin kehitettiin kelausvanteet.

Rollaattori on pyörätuolia paljon uudempi keksintö 1970-luvulta. Ennen rollaattorin markkinoille tuloa kävelytukea tarvitsevat käyttivät kävelykeppejä ja kyynärsauvoja, mutta ne koettiin olkapäitä rasittavana erityisesti pitkäaikaisessa käytössä. Niin syntyi idea rollaattorista, pyörillä kulkevasta apuvälineestä. Rollaattorit ovat varustettu myös istumalaudalla levähdyshetkiä varten.

Tietoisuus liikunnan ja liikkumisen merkityksen tärkeydestä terveyden edistämiseen on kasvanut vuosien mittaan ja tänä päivänä liikunnan tiedetäänkin olevan yksi tehokkaimmista keinoista edistää terveyttä ja ylläpitää toimintakykyä. Oikein annosteltuna liikunta auttaa lähes kaikkiin vaivoihin ja siksi onkin tärkeää, että myös liikuntarajoitteisilla on mahdollisuus monipuoliseen liikkumiseen ja liikuntaan. Näistä lähtökohdista syntyi idea monitoimilaitteesta, liikkumisen apuvälineestä, jossa yhdistyy parhaat puolet pyörätuolista ja rollaattorista.

Liikkumisen monitoimilaite – pyörätuoli ja rollaattori samassa paketissa

Wheellator -monitoimilaite on suomalainen, mallisuojattu innovaatio vuodelta 2015. Monitoimilaitteita valmistetaan Raumalla sijaitsevalla tehtaalla. Tuotteelle on lyhyessä ajassa löytynyt kysyntää jo Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Pohjoismaiden lisäksi monitoimilaitteita viedään jo useampaan eri maahan.

Monitoimilaite yhdistää kaksi apuvälinettä: rollaattorin ja pyörätuolin. Tätä rollaattori-pyörätuoli yhdistelmää voi käyttää rollaattorin tavoin kävelytukena, mutta liikuntavälineen voi helposti muuttaa myös pyörätuoliksi kääntämällä aisat ja jalustimet menosuuntaan. Kätevää, eikö!

Nauti ulkoilusta ja pysy aktiivisena

Kuka sanoo ei raikkaalle ulkoilmalle, auringonvalolle ja ulkoilulle, kun se on tehty helpoksi ja turvalliseksi myös liikuntarajoitteisille?

Wheellator on muutettavissa käden käänteessä pyörätuolista rollaattoriksi ja toisin päin. Muunneltavuuden johdosta tämä rollaattori–pyörätuoli yhdistelmä kuormittaa pyörätuolia vähemmän elimistöä, kun pyörätuoli vaihtuu kädenkäänteessä kävelytueksi. Ulkoilu ja aktiivisena pysyminen ei voisi olla helpompaa liikuntarajoitteisille monitoimilaitteen avulla!

Liikkumisen monitoimilaitteen kanssa voi huoletta lähteä myös matkalle. Jos voimat uupuvat kesken kävelyn, rollaattorin voi kääntää ympäri ja jatkaa matkaa kelaamalla. Monitoimilaite on sekä kätevä pyörätuoli ulkoilukäyttöön, että rollaattori ulkokäyttöön.

Kun siis haaveissa on pyörätuoli ulkoilukäyttöön tai rollaattori ulkokäyttöön, tutustu Wheellator -monitoimilaitteeseen. Tästä videosta pääset tutustumaan, miten helppoa sen käyttö on.

Tilaukset kätevästi verkkokaupastamme ilman toimituskuluja.

Sulje