Varaosat ja lisävarusteet

Rollaattori auttaa liikkumaan

Rollaattori eli pyörillä kulkeva kävelytuki aikuiselle on saanut alkunsa Ruotsissa, kun 21-vuotiaana polioon sairastunut Aina Wifalk koki useamman kymmenen vuoden kyynärsauvoilla liikkumisen hartioita rasittava liikkumisen muotona. Hän jakoi ideansa rollaattorista Ruotsin valtion keksintölautakunnalle vuonna 1978. Rollaattorit ovat rantautuneet Suomeen siis alun perin Ruotsista.

Rollaattoreista on tullut suosittu liikkumisen apuväline ja arkea helpottava kävelyapu aikuisille ja lapsille, joilla toimintakyky on rajoittunutta. Rollaattorin käyttö ennalta ehkäisee kaatumisia, edesauttaa toimintakyvyn ylläpitämistä ja mahdollistaa omatoimisen liikkumisen ja kuntoilun. Ennen kaikkea se auttaa heikkovoimaisia ja muita hetkellistä tai pysyvää kävelytukea tarvitsevia pitämään itsensä aktiivisena. Se on myös oiva kävelytuki vanhukselle auttaen pidentämään monen ikääntyvän itsenäistä elämää kotioloissa.

Suomessa Tyke® -merkkisiä rollaattoreita on valmistettu 1990-luvun alusta alkaen. Rollaattorit valmistetaan Raumalla sijaitsevalla tehtaalla. Rollaattorit ovat saaneet kotimaisuudesta kertovan Avainlippu-sertifioinnin.

Rollaattorit ulkokäyttöön ja sisätiloihin

Rollaattoreista löytyy neljä rengasta, jarrut, istumatuki ja usein myös tavarakori. Eri rollaattorimallit sisältävät vaihtoehtoja aina kapeista rollaattoreista leveämpiin malleihin, mataliin rollaattoreihin ja rollaattoreihin selkänojalla. Värivaihtoehtoja on tarjolla kauniin punaisista rollaattoreista klassisen mustiin.

Etsitkö rollaattoria pääosin sisätiloissa käytettäväksi? Kevyt rollaattori sisäkäyttöön on pienirenkainen ja rungoltaan kapea. Pieni rollaattori on ketterä liikuteltava pienissäkin sisätiloissa ja se on myös helppo varastoida. Raumalla valmistettavista rollaattoreista rollaattori Mauno on erityisen kapea, vain 55 cm.

Käytännöllinen rollaattori ulkokäyttöön on isorenkainen, sillä suuret eturenkaat helpottavat katukivetysten ja muiden esteiden ylittämistä. Jos toiveena on löytää samalla kertaa rollaattori ulkokäyttöön ja rollaattori sisäkäyttöön, kannattaa tutustua Mauno Iso-Rollaattoriin. Tämä rungoltaan kapea malli on varustettu isoilla eturenkailla ja on siitä syystä täydellinen rollaattori sisätiloihin ja ulkokäyttöön. Aktiiviseen ulkoiluun ja matkalle olemme suunnitelleet ihan oman kulkupelin vailla vertaa ja se on nimeltään monitoimirollaattori.

Rollaattorin käyttö

Rollaattorin käyttö on helppoa ja turvallista. Rollaattoreista löytyy helppokäyttöiset käsijarrut ja rollaattorin jarrumekanismi on suunniteltu niin, ettei lumi ja sora pääse tukkimaan renkaiden liikkuvuutta.

Rollaattorin käytössä on tärkeä varmistaa, että työntöaisat ja istumakorkeus ovat käyttäjälle sopivalla korkeudella. Mikä on rollaattorin oikea korkeus? Rollaattorin oikea korkeus on helppo säätää työntöaisojen avulla sopivaksi. Rollaattorin käyttö on mukavinta, kun työntöaisat eivät ole liian matalalla tai liian korkealla. Työntöaisojen sopiva korkeus löytyy seisomalla suorassa, luonnollisessa asennossa ja asettamalla tämän jälkeen kahvat ranteen korkeudelle.

Rollaattorin käytössä on tärkeää löytää käyttäjän tarpeisiin parhaiten istuva malli. Pieni matala rollaattori sopii lapsille ja lyhyemmille, alle 170 cm pituisille käyttäjille. Jos käyttäjä on kooltaan isompi, kannattaa valita leveämpi rollaattorimalli. Leveä rollaattori on tarpeeksi vakaa rotevammallekin käyttäjälle ja istumapenkki on tilava.

Jos rollaattoria on tarkoitus käyttää paljon istumiseen, rollaattoreita löytyy myös selkänojalla varustettuna.

Rollaattorin hinta

Rollaattorin hinta riippuu monesta tekijästä. Missä ja miten se on valmistettu? Millaisista materiaaleista se on valmistettu? Miten käyttäjien tarpeet on huomioitu rollaattorin suunnitteluvaiheessa? Kukaan ei varmasti halua tinkiä turvallisuudesta rollaattorin suhteen.

Tyke – rollaattorit valmistetaan Raumalla sijaitsevalla tehtaalla ja niihin on käytetty pääosin kotimaisia materiaaleja. Lisäksi suunnittelussa on huomioitu käyttäjien erilaiset tarpeet.

Kotimaisen laadukkaan Tyke – rollaattorin hinta vaihtelee noin kolmensadan ja viidensadan euron välillä riippuen rollaattorimallista. Hinta sisältää ilmaisen toimituksen.

Tilaa rollaattorit, lisävarusteet ja varaosat kätevästi verkkokaupasta!

Apuvälineitä ostaessa on hyvä varmistaa, että varaosat ja lisävarusteet ovat helposti saatavilla.

Tuotteemme on tehty kestäviksi ja tarvittaessa voit hankkia varaosat kuten rollaattorin renkaat helposti verkkokaupastamme. Löydät verkkokaupastamme myös rollaattorin lisävarusteita kuten keppitelineet, happipullotelineet ja tippatelineet.

Sulje