Varaosat ja lisävarusteet

Nousutuki vuoteeseen

Tarvitsetko tukea sänkyyn mennessä tai sängystä ylösnousemisessa? Sänkyyn suunniteltu tuki avustaa siirtymisessä sängystä seisomaan tai pyörätuoliin istumaan. Nousutuki sänkyyn on helppo asentaa. Tutustu suosittuihin omatoimista liikkumista helpottaviin kotimaisiin ratkaisuihin!

Nousutuki vai sängynlaita?

Turvalliset ja toimivat apuvälineet auttavat ikääntyneitä ja liikuntarajoitteisia jatkamaan itsenäistä elämää kotona ja hoitokodissa. Apuvälineet tuovat vapautta ja turvaa liikkumiseen. Apuvälineillä onkin tärkeä rooli turvallisen arjen takaajana.

Suosittuja arkea helpottavia apuvälineitä kotiin ovat kylpyhuoneeseen ja wc-tiloihin asennettavat tukikahvat ja tukikaiteet, turvapuhelimet ja hellan turvalukot. Makuuhuoneen suosittuja apuvälineitä ovat nousutuet sänkyyn ja sängynlaita runkopatjaan.

Sängystä nousua helpottava tuki auttaa nousemaan ergonomisesti oikein ja laskeutumaan sänkyyn rauhallisesti ja turvallisesti. Tuki helpottaa myös sängystä siirtymistä rollaattoriin tai pyörätuoliin. Nousutuki toimii myös turvalaitana.

Nousutuen lisä tai vaihtoehto on sängynlaita runkopatjaan. Sängynlaidasta saa myös tarvittavaa tukea sänkyyn nousun kanssa. Jos tipahtamisvaaraa sängystä alas lattialle ei ole, nousua helpottava tuki on hyvä valinta. Tuki ei vie niin paljon tilaa eikä ole tiellä esteenä sänkyyn mennessä. Sängynlaita taas on hyvä valinta, kun halutaan ennaltaehkäistä sängystä tipahtaminen ja kun tarvitaan jykevää turvalaitaa.

Nousutuet sänkyyn – valitse sänkyyn sopiva malli

Sänkyjä on monenlaisia aina moottoroiduista sängyistä jenkkisänkyihin ja puulaidallisiin malleihin. Onkin tärkeää, että valitset sänkyyn sopivan tuen.

Tukimetin nousutuet sopivat lähes kaikkiin puulaitaisiin sänkyihin. Tukimetin sängynlaidat sopivat puulaitaisiin ja runkopatjasänkyihin.

Nousutukea valittaessa kannattaa myös varmistaa tuelle suunniteltu maksipaino, jotta tuki kestää käyttäjän painoa ja on turvallinen käytettäessä. Tukimetin tuet valmistetaan Raumalla sijaitsevalla tehtaalla ja ne on suunniteltu ja testattu maksimipainolle 150 kg.

Ostovaiheessa kannattaa myös varmistaa, että tuki on helppo asentaa.

Sängyn nousutuen kiinnitys

Nousutuet kiinnitetään tyypillisesti sänkyyn tai runkopatjaan. Tukimetin nousutuet sopivat kaikkiin puulaitaisiin sänkyihin. Valittavana on sängynlaitaan kiinnitettävää malli tai tuki, joka ottaa tuen sekä sängynlaidasta että lattiasta.

Jalallisia nousutukia löytyy myös kääntyvinä malleina ja matalina malleina.

Hanki nousutuki vuoteeseen helposti netistä

Nousutuet vuoteeseen on helppo ja vaivaton tilata suoraan netistä. Tukimetin verkkokaupasta löydät myös monia muita tarpeellisia liikkumisen apuvälineitä kuten tukikaiteet ja tukikahvat, rollaattorit, kävelykepit ja luistelutuet.

Tartu toimeen ja osta nousutuki kätevästi Tukimetin verkkokaupasta!

Sulje