Tarvitsetko tukea istumaan menossa ja ylös nousemisessa? Yleisiin tiloihin ja kotiin helposti asennettavat tukikaiteet tuovat tukea ja turvaa liikkumiseen. Tukikaiteet wc-tiloihin on helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Tutustu suosittuihin arjen liikuttamista helpottaviin ratkaisuihin!

Tukikaide wc – tiloihin sujuvoittaa asiointia

Kun ikääntynyt, liikuntaesteinen tai heikkovoimainen tarvitsee tukea itsenäiseen liikkumiseen kotona, tulisi aina varmistaa asunnon esteettömyys ja tarve apuvälineisiin. Apuvälineet helpottavat liikkumista, arjen askareita, lisäävät turvallisuuden tunnetta ja ennaltaehkäisevät kaatumisia.

Kun puhutaan wc-asiointia helpottavista tukikaiteista, mieleen piirtyy julkisten tilojen inva wc. Liikuntarajoitteisille suunniteltu wc-tila on tilava ja sinne mahtuu myös rollaattoria ja pyörätuolia käyttävät henkilöt. Tilalle tyypillistä on myös inva wc tukikaiteet, mitkä helpottavat wc-istuimelle menoa ja ylös nousua. Tukikaide wc – tiloihin on helposti asennettavissa kiinteäksi osaksi omaa, ikääntyvien vanhempien tai isovanhempien pesu- ja wc-tiloja.

Kestävä tukikaide seinään tai lattialle

Tukikaide vessaan tekee liikuntarajoitteisten arjesta helpompaa, mutta myös turvallisempaa.

Tukikaidetta valitessa on tärkeää varmistaa, että tukikaide on riittävän kestävä. Valmistajat asettavat rajoja maksimikuormalle, joten raja kannattaa tarkistaa ja varmistaa, ettei tukikaide ole liian kevytrakenteinen.

Tukikaide on useimmiten taitettavissa vaaka-asennosta pystyasentoon ja näin tukikaiteesta voi hakea tukea myös seistessä. Wc-tilaan asennettavan tukikaiteen lisäksi tukikaide suihkuun on käytännöllinen lisävaruste.

Tukikaiteiden asennus wc-istuimen viereen

Tukikaide vessaan on helppo asentaa. Tukikaiteen voi kiinnittää helposti seinään tai jalustan avulla lattiaan.

Seinäkiinniteiset tukikaiteet asennetaan ruuveilla seinään kiinni. Kannattaa varmistaa, että seinärakenne on riittävän vahva tukikaiteen käytöstä aiheutuvalle rasitukselle. Ruuvien kiinnitysreikiin kannattaa laittaa silikonia estämään veden pääsy eristeeseen.

Jos tukikaide ei ole seinään kiinnitettävissä, tukikanteen voi asentaa lattiaan jalustan avulla. Jalustan paikkaa valitessa kannattaa varmistaa, ettei jalusta ole käyttäjän tiellä wc-asioinnin yhteydessä.

Käsitukien on hyvä ulottua vähintään wc-istuimen etureunan linjaan. Jäykkäpolvisille suositeltava tukikaiteen korkeus on reippaasti wc-istuimen reunan yläpuolella.

Lue myös, miten kylpyhuoneeseen asennettavat tukikahvat sujuvoittavat liikuntarajoitteisten kylpyhetkiä.

Hanki tukikaide helposti netistä

Tukimetin tukikaiteet ovat laadukasta suomalaista kädenjälkeä. Tuotteet valmistetaan Raumalla sijaitsevalla tehtaalla, mistä ne toimitetaan suoraan asiakkaalle.

Tukikaide on helppo ja vaivaton tilata suoraan netistä. Tukimetin verkkokaupasta löydät myös paljon muita tarpeellisia liikkumisen apuvälineitä kuten nousutuet sänkyihin, tukikahvat, rollaattorit, kävelykepit ja luistelutuet.

Tartu toimeen ja osta tukikaide kätevästi Tukimetin verkkokaupasta!

Sulje