Luistimet jalkaan ja jäälle!

Luistelu on hauska koko perheen yhteinen harrastus ja sopii kaikille! Moni oppii luistelualkeet jo lapsena. Luistelutuki lapsille tuo tarvittavaa tukea ja luottoa omiin taitoihin luistelun ensimetreillä. Jos harrastukseen tulee tauko nuoruusvuosien aikana, luistelun opettelu aikuisena on helppoa. Luistelun opettelu kannattaa iästä riippumatta, sillä luistelu kehittää koordinaatiota, saa veren kiertämään ja posket punaiseksi. Luistelu on myös edullinen harrastus, sillä luonnonjäät ja koulujen luistinradat ovat vapaasti kaikkien käytössä ilman pääsymaksuja eikä jäähallien pääsymaksutkaan päätä huimaa.

Luistelutuki auttaa ja innostaa luistelemaan

Ensimmäiset kerrat jäällä ovat aina jännittäviä. Miten pysyä pystyssä? Miten potkia vauhtia kaatumatta? Luistelun opettelu menee vauhdilla eteenpäin, kun se on hauskaa ja turvallista. Lasten luistelutuki auttaa saamaan varmuutta jäällä liikkumiseen ja innostaa oppimaan lisää. Onko edellisestä kerrasta jäällä luistimilla ikuisuus? Tai ehkä haluat viedä omat lapset luistelemaan, mutta et ole ihan varma, pysytkö itsekään pystyssä. Luistelutuki sopii myös aikuisille, sillä luistelutuen korkeus on säädeltävissä.

Luistelualkeet ABC

Luistelu vaatii rohkeutta kokeilla tasapainoilua jäällä luistimet jalassa. Luistelu on turvallinen harrastus, mutta on hyvä muistaa pari perusasiaa. Tässä kolme vinkkiä luistelualkeiden opetteluun.

Luistelualkeet A: Kypärä päähän ja alkulämmittely

Luistelu on talvinen ulkoilmalaji ja pieni alkuverryttely ennen jäälle menoa on suositeltavaa. Kymmenen kyykkyhyppyä, käsien pyörittely tai pieni paikallaan lenkkeily – mikä tahansa hyppely käy lämmittelystä ja vie aikaa vain muutaman minuutin. Myös kypärän käyttö on suositeltavaa. Kypärä ehkäisee pään kolahtamista jäähän, jos itse kaadut tai joku törmää sinuun.

Luistelualkeet B: Opettele kaatumaan ja nousemaan ylös

Kaatuminen kuuluu lajiin kuin lajiin ja se on myös opettelun arvoista! Ennen ensimmäisiä vauhteja luistimilla kannattaakin ensin opetella kaatumaan ja nousemaan ylös. Näin kaatuminen tulee osaksi luistelun opettelua eikä sitä jännitä eikä pelkää enää sen jälkeen.

Luistelualkeet C: Potku sivulle, liuku ja jarrutus

Kun kaatuminen on hallussa, on aika kokeilla ensimmäisiä potkuja. Oikea luisteluasento löytyy pitämällä polvet vähän koukussa. Potkaise vähän vauhtia sivulle työnnöllä, pidä peppu alhaalla, polvet koukussa ja nauti liu’usta niin pitkään, että vauhti hiipuu. Kun vauhtia kertyy vähän lisää, on aika kokeilla aurajarruttamista.

Muista pakata mukaan hymy, hauska mieli ja eväitä levähdystauoille!

Tilaa luistelutuki kätevästi verkkokaupasta

Tiesitkö, että Raumalta löytyy luistelutukia valmistava tehdas? Luistelutuet valmistetaan laadukkaista materiaaleista, joten turvallisuus on taattu. Oiva luistelutuet löytyvät punaisena ja mustana. Kumman sinä valitset? Luistelutuet ovat tilattavissa kätevästi Tukimetin verkkokaupasta. Löydät verkkokaupasta myös muita apuvälineitä liikkumiseen kuten rollaattorit, kävelykepit ja nousutuet sänkyihin.

Sulje